2024. augusztus 1., csütörtök

KULCSÁR EDINA: AMI MEGÉRINT...

 

Kulcsár Edina festőművész kiállítását Adorján Attila fotográfus és Kiss Péter rendszerterapeuta nyitotta meg. Több közös projektjük volt már, ahol Kiss Péter gondolatai egészítették ki a két alkotóművész munkáit, így egyértelmű volt az, hogy a megnyitót is közösen fogják lebonyolítani. 

 

Kulcsár Edina finom színekkel jeleníti meg témáit, szürreálisak, mégis megkapóak. Van bennük valami emelkedett, földöntúli mondanivaló. Alakjai az éterben lebegnek, levegősek, ugyanakkor nagyon kifejezőek. Mivel folyamatosan szemléli és gondolkodik rajtuk, ezért többször átfesti, aktuális elgondolásához igazítja őket. A képek ilyen fajta átalakulása egyáltalán nem azért van, mert az alkotó elégedetlen a képpel, hanem az alkotófolyamat tovább tart, akár hosszú időt is átível. Ez egy természetes folyamat. Az emberi gesztusokat természeti jelenségekkel, növényekkel, szimbolikus tájakkal egészíti ki az alkotó, amelybe teljességgel beleolvasnak alakjai. Kulcsár Edina képei azt üzenik nekünk, hogy a természet elválasztatatlan része az ember és vele harmóniában kellene élnünk.

A megnyitón készült videót itt tekinthetik meg:


A kiállítás támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Eurohíd Alapítvány, Kaleidoszkóp Ház, Spori Print Vincze Nyomda

 
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése