2014. május 3., szombat

JUST KIDS-Szuharevszki ft. Ambrosone

Szuharevszki Mihály: A kufárok kiűzése, 2013. 150*150 cm, rétegelt lemez, akril




A kiállítást Szabó Tamás, a nagy sikerű The Moog együttes frontembere nyitotta meg, felvillantva sokak által kevésbé ismert oldalát, művészettörténeti jártasságát.





A megnyitó után A Past Perfect dj-k játszottak, majd a Kaleidoszkópban folytatódott az esemény.



A közös kiállítás ötletét az együtt töltött alkotómunka hozta. Maria Giovanna Ambrosone Nápolyból érkezett Esztergomba rezidens programját letölteni. Előtte Kaci Simon alkotott többször nálunk. Az ő találkozásuk volt meghatározó, ugyanis az ő meghívásának tett Maria eleget. Ők az ArtHub-ban (AbuDhabi-ban) az Arab Emirátusok nemzetközi residency programján találkoztak először. Nyáron a free studio progamunkkal kezdett dolgozni a műteremben Szuharevszki Mihály nagyobb méretű munkáin. 

A két különböző munkamódszer, ás gondolkodás sok helyütt közös pontokat is talál. Az ezüst és fémszínek szeretete mellett a konceptuális gondolkodás. Maria Giovanna installációkat készít, különböző műfajokkal foglalkozik egyszerre. Itt fémlapokkal borított vásznain, utazásának folyóit jeleníti meg. A képek anyaga idővel metamorfózison fog átesni, oxidálódik. Hasonlóan az ember érzéseihez, helyhez, emberekhez való viszonyához.
Szuharevszki Mihály újabb munkái mellett fotóit is kiállítja. Ezek adják alapját cinematografikus nagyobb méretű munkáinak. A fotózások ugyanúgy stábot, modelleket, helyszínt, színészi játékot, operatőrt , rendezőt s nem utolsósorban producert igényelnek. A fotózások többször házibulivá formálódtak, a műtermi fotókból töredéke éri el a kívánt végeredményt. A felhasználatlan fotók viszont ugyanúgy nem értéktelenek.

Maria Giovanna Ambrosone:

Szuharevszki Mihály:
Maria Giovanna Ambrosone. Séták című sorozata a helyek térképével dolgozik, a léptékek formák, utcák változnak, a meghatározó elemek mindig hasonlóak.

Play 


Cd borítóterv a Black Nail Cabaret nevű darkwave, synth együttesnek (Szuharevszki)
Emerald City (Szuharevszki), 2013, akvarell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése