2022. március 8., kedd

Rondella Alkotókör: Újrakezdés

 

2021-ben az Eurohíd Alapítványnak el kellett hagynia a Rondella Galériát. Alapítványunk megalakulásakor célul tűzte ki, hogy a művészet erején keresztül közösséget épít. Nem gondoltuk az elején, hogy egy alkotókört is létre tudunk hozni pár éven belül, ami számunkra mérföldkőnek számít és tovább tudja vinni a Rondellában eltöltött 8 év eredményeit. Újrakezdünk!

A Dunakanyar mindig is művészek zarándokhelye volt, mindig is vonzotta a művészeket. Nagyon sok jól ismert és rejtett kincse van, ami felfedezésre vár, ugyanakkor ihletet ad. Esztergom egy nagyon csendes kisváros, viszont történelmileg az egyik legszentebb, legfontosabb városunk. A vár és hozzá tartozó Rondella Galéria különös hangulatával nagyon sok látogatót vonzott és szerencsére a művészek is felfigyeltek rá.

A Rondella Alkotókörben bemutatkozó művészek sokfélék, földrajzilag is a Duna két partjáról származnak. Nem szorosan együtt alkotnak, de lehet azt mondani, hogy együtt gondolkodnak. A csoportba olyan nagy művészek is beletartoznak, mint Hager Ritta a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas textilművész; Aknay János festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja (szintén Kossuth-díjas); vagy ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművész, aki mindig is támogatta a kortárs művészetet. 

Kiállítók: Adorján Attila, Árvay Zolta, ef Zámbó István, Garay-Nagy Norbert, Haász Ágnes, Jankovics János László, Lichner Barbara, Lisányi Endre, Magyar János, Mécses Éva Hilda, Sándor József Attila, Szente Mónika, Zalubel István

Várjuk Önöket a Kapcsolatok Házában (Esztergom, Széchenyi tér 14.) 2022. január 7-30. között, a Rondella Galériában megszokott nyitvatartási időben, 11:00-16:00 óráig keddtől-vasárnapig.

A belépés itt is ingyenes!

Kívánunk mindenkinek áldott ünnepet és boldog új évet az Újrakezdés reményében!

Megköszönve ezévi támogatásukat, figyelmüket és szeretetüket, Mécses Éva Hilda művészettörténész

 

A kiállítást Lisányi Endre esztéta, képzőművész nyitotta meg:

A tárlat anyag online is megtekinthető:


A kiállítás támogatói:  

Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Eurohíd Alapítvány, Kaleidoszkóp Ház, Spori Print Vincze Nyomda










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése