2017. július 10., hétfő

Reanimatio Trailer - A Reanimatio Ház nyílt napja2017. július 1-jén nyílt napot tartott az Eurohíd Alapítány a Reanimatio Házban. A nyílt nap a Reanimatio Művésztelep előzetese volt, mely augusztus első három hetében lesz megtartva. A művésztelep 2014 óta üzemel, az akkor frissen birtokba vett önkormányzati épületben.

2014-ben Esztergom önkormányzata bocsátotta rendelkezésünkre az épületet azzal a céllal, hogy egy elhagyatott épületet élettel töltsünk fel és az, mint művésztelep, valamint önálló műalkotás létezzen tovább. Az Eurohíd Alapítvány akkor vállalkozók segítségével, illetve önerőből használható alkotótérré tette az épületet. Több falfestmény készült akkor a falakra a belső udvaron, illetve a zárt terekben. Azóta minden évben működik nyáron a művésztelep, különféle művészeti projektekkel, kiállítással, érdekes programokkal. Azonban a teret annak ellenére sem tudjuk még kihasználni télen, hogy idén beindította az önkormányzat a fűtést és a vizesblokkok felújítását is finanszírozta, ugyanis az épület tetőzete és nyílászárói nagyon rossz állapotban vannak. Továbbra is várunk a segítségre, mert úgy gondoljuk, hogy a művészet erejével közösséget tudnánk teremteni a Reanimatio Házban.

A 2017-es művésztelep ismét sokszínű programokkal várja majd az érdeklődőket. A július elején megtartott nyílt napunkon vártuk azokat az előadókat, akik programokkal tudnak szolgálni Esztergom közösségének, ezért egy kerekasztal beszélgetés keretében egyeztettük az ötleteket. Terveink szerint kosárfonás, pszichológiai előadás, táncterápia, filmklub, festészeti- és grafikai kurzusok, jóga, író-olvasó találkozó, irodalmi tanoda, főzőtanfolyam, nyelvtanulás és egyéb programok is helyet kapnak a három hétig tartó művésztelepen, mely a Hegy Fesztivállal zárul majd.

A Reanimatio Trailer elnevezésű nyílt napon a Klíma Filmklub is megkezdte működését, amely további nagyon hasznos filmekkel jelentkezik a környezettudatosság, a klímaváltozás, újrahasznosítás, etikus táplálkozás és -életmód kapcsán. A nyílt napon Juhos Erika tanár, vegán aktivista volt a vendégünk, akivel vegán táplálkozásról és életmódról beszélgettünk a résztvevőkkel.
A művésztelep is a Második Vegán Nappal kezdődik a Kaleidoszkóp Házban, 2017. július 29-én. A filmklub vetítéseinek időpontjai:
2017. 07. 31. 16:00 - Cowspiracy: A fenntarthatósági titok (2015)
2017. 08. 07. 16:00 - The True Cost (2015)
2017. 08. 14. 16:00 - A jégvadász (2012)

A további programokat keressétek a Reanimatio nevű facebook oldalunkon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése