2016. szeptember 7., szerda

Kortárs Művészeti Alkotások Vására - Összefoglaló
2016. augusztus 26-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány a Kortárs Művészeti Alkotások Vásárát. A kiállítást Rezi-Kató Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának igazgatója nyitotta meg. A rendezvényt első alkalommal tartottuk meg a Rondella Galériában azzal a céllal, hogy az alapítványunknak helyet adó Vármúzeumot segítsük a kiállításon befolyó bevétellel. A kiállítással egybekötött vásár két napos volt, az Esztör Napok egyik alrendezvényeként. Célunk az, hogy ezt a vásárt minden évben megrendezhessük és tovább vigyük a következő esztendőkre is. 


A rendezvényt  két nap alatt több, mint 200 látogató tekintette meg, amely azt mutatja, hogy a kortárs képzőművészetnek helye van a múzeumban és Esztergomban. Nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy Rezi-Kató Gábor a munkánkat ilyen mértékben segíti és folyamatosan lehetőséget biztosít kiállítások rendezésére. Ezen kívül köszönet illeti a művészeket, akik nélkül ez a friss, fiatalos, lendületes kiállítás sosem jöhetett volna létre.Kiállítók: Adorján Attila, Andráskó Péter, Csányi Barbara, Debreceni Nelli, ef.Zámbó István, Gazdag Ágnes, Herbert Anikó, Kaci Simon, Kosmály Gabriel, Kovács Róbert, Sóvári Melinda, Szabó Cseke Mózes, Szabó Keve Zámor, Szabó Zoltán Sándor, Szigeti Bernadett, Szuharevszki Mihály, Szunyoghy Viktória, Szük Norbert, Tamási Péter, Tatai Anita, Városi Gabriella

A kiállítás másik célja természetesen az, hogy lehetőséget adjunk kortárs művészeknek a bemutatkozásra. A kiállításon számos esztergomi és Esztergomhoz kötődő művész mutatta be munkáit. Mivel egy csodálatosan gazdag anyag gyűlt össze, ezért a munkák egy másik kiállításra kerülnek majd, melynek címe Periféria lesz. Szintén vásárral egybekötött rendezvényként fogjuk megtartani, az Eurohíd Alapítvány által működtetett Reanimatio Házban. 

Még egyszer köszönjük mindenkinek a segítséget és a részvételt!

Fotók, plakát és szöveg: Mécses Éva Hilda, művészettörténész

Videónk a megnyitóról:

 
Képek a megnyitóról:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése