2015. szeptember 12., szombat

Time Of The Season - Töttös Kata és Kaci Simon kiállításaA Rondella Galériában jelenleg Töttös Kata és Kaci Simon festőművész kiállítása látható, Time Of The Season címmel. 

Töttös Kata és Kaci Simon merőben más stílusirányzatot képvisel festészetében, mégis jól megférnek együtt a Rondella Galéria falai között. Érdekes és izgalmas a kiállítás, a két különböző látásmód váltakozása a képeken, szinte megdöbbenti a nézőket. A kiállítást 2015. szeptember 4-én a szentendrei művészeti élet ismert alkotója, Wahorn András nyitotta meg.


Töttös Kata hyperrealista képei minden apró részletet bemutatnak, a nézők egészen közelről szemlélik a részletgazdag, színes alkotásokat. Néha az az érzése támad a látogatónak, hogy egy gyönyörűen megkomponált fotót lát, majd rájön, hogy a képek a valóságtól elrugaszkodott kompozíciókat mutatnak be. A síkábrázolás és a térbeliség keveredik az alkotásokon, különleges, megdöbbentő párosításban jelenik meg. Kata alkotásainak fő témája a 21. század kreálta, tökéletesnek kikiáltott nőideál. A szép nőalakok mellé azonban bizarr tárgyak kerülnek, amelyek fokozzák a képek hatását, csakúgy, mint az élénk, vibráló színek alkalmazása.  Azonban ezek a képek akármennyire a médiák által sugallt tökéletességet mutatják be, mélyen elgondolkodtatóak, mivel azokat többszörös erővel, túlzásokkal,  szokatlan tárgyi mellékletekkel közlik a befogadók felé. Ez az erő az, amelyek Töttös Kata képeit ennyire sikeressé teszik.Kaci Simon képeiről a nyugalom árad, visszafogott színei az időtlenségben lebegnek. Impresszív stílusa, a fény és árnyék játéka, nagy ecsetvonásokkal feltett alakjai, távolról szemlélve fejtik ki hatásukat.  A képek szokatlan kivágásai miatt úgy érezhetjük, hogy a képekről lemaradt valami. Az alkotások sejtetik a művészi ötleteket, a néző szinte mögé tudja képzelni azt, amit nem láthat. Nőalakjai finomak, arcuk merengő, mégis mindegyik a klasszikus beállítástól eltérő dologgal van elfoglalva. 


Kaci Simon monumentális virágkompozíciója foglalja el a Rondella egy hatalmas falát. Az alkotás egyszerre modern, egyszerre beleolvad a középkori kőfalak közé. Nem érzékeljük az időt, csak a hangulatot, az impressziót.


A Time Of The Season című kiállítás hétfő kivételével naponta, 11 és 16 óra között látogatható, 2015. Szeptember 20-ig.

Mécses Éva Hilda, művészettörténész (MNM Rondella Galéria)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése